Historikk

J Johnsen & Sønner AS ble etablert 1923. Vi har kontorer og verksted i Moseidveien 1 på Forus.

Det var Johan Johnsen som startet eget blikkenslagerverksted i et lite hus i bakgården i Kirkebakken 9. Sønnene Odd og John gikk i farens fotspor.  J Johnsen & Sønner  jobbet med tradisjonelt utvendig blikkslagerarbeid på bolighus, offentlige bygg, industribygg og kirkebygg. Firmaet var i Kirkebakken til 1968 da selskapet flyttet til Nedstrandsgaten 90. Faget var nå inne i en industiell omveltning. Elektriske sakser, knekkemaskiner og rennemaskiner tok over mye av det manuelle arbeidet. Plastrenner erstattet mye av sink- og kobberrennene som frem til 70-tallet var det dominerende metallet.
Selskapet ble aksjeselskap i 1976 og endret navn til J. Johnsen & Sønner AS. Plastbelagte galvaniserte stålplater kom for fullt tidlig på 70-tallet. Disse platene ble benyttet til beslag av sløyser og fasadekassetter. Aluminiumskassetter, gjerne pulverlakkert, kom for fullt på 80-tallet.
I 1988 flyttet selskapet til Kvalabergveien 21 i Hillevåg. Etter flyttingen ble det noen vanskelige år med lite arbeid i bransjen. Det varte helt frem til midten av 1990. Vi bestemte oss da for å satse mest på det vi er best på, tak og fasade i metall. Det var et viktig valg og J. Johnsen & Sønner AS har vokst jevnt frem til i dag hvor vi er ca 35 fast ansatte.

Vi er i dag et av Stavangers ledende firma på området. Vi er godkjent opplæringsbedrift og har sentral godkjenning. Våre lokaler er topp moderne med verksted, kontorer og lager fordelt på totalt 1150 m².  Vi har de 10 siste år hatt eget seminar for arkitekter og kunder på verkstedet.
Share with Friends

Kontakt oss

51 82 75 80

jjs@jjs.no
J. JOHNSEN & SØNNER AS|Moseidveien 1, 4033 Stavanger|Telefon 51 82 75 80|jjs@jjs.no|Utviklet av NetPower